Iskaz na trećem Pozitivnom koncertu u Novom Sadu

Datum objave:29.09.2014

Pročitano:4503 puta

Datum održavanja: 01.12.2014

Lokacija: Klub Quarter, Novi Sad

Treći Pozitivan koncert u organizaciji Udruženja Prevent iz Novog Sada biće održan 1. decembra 2014. godine u klubu „The Quarter“ u Novom Sadu. Koncert se već tradicionalno održava u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE sa ciljem da se podigne svest o važnosti prevencije, ali i da se smanji stepen diskriminacije prema osobama koje žive sa HIV-om.

 

 

Prvo potvrđeno ime za koncertni deo programa je Iskaz iz Pančeva. Bend koji postoji već osam godina i čija je muzika u simbiozi sa socijalno i psihološki angažovanim tekstovima pre svega energična i konkretna, ali pozitivna i sa puno emocija. Njihova muzika predstavlja fuziju hip hopa, fanka, hard core-a, dubstepa i sličnih pravaca. Tekstove prožima bunt, poziv na buđenje, stavovi čoveka kao jedinke kao i pitanje postojanja čoveka. Nedavno su objavili novi album „Tanatos“ koji je dostupan za besplatno preuzimanje sa sajta benda (www.iskaz.net).

U okviru pratećeg programa koncerta biće održana izložba fotografija i plakata kao i plesni performansi nastali u okviru projekata „Humani iskreno vole“ koji Prevent sprovodi u saradnji sa Klubom umetnika Bina Kub i Udruženjem Remiks.

 

Ulaz će i ove godine biti besplatan.

 

„Pozivamo sve koji žele da posete koncert da ponesu jedan slatkiš za decu koja žive sa HIV-om. Želimo da ih i ove godine obradujemo novogodišnjim paketićima. Prošlogodišnja akcija je bila više nego uspešna i ponovo smo uspostavili saradnju sa kompanijom Dexy Co. koja će donirati igračke. Pozivamo i druge društveno-odgovorne kompanije koje žele da se pridruže ovoj akciji da nam se jave“, poručuju organizatori.

 

Udruženje Prevent dobilo je finansijsku podršku za ovu manifestaciju od Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada,

 

Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada i Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada.

 

 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :