Gradstor Design Hub: Prostor posvećen promociji i plasiranju radova domaćih umetnika i dizajnera!

Datum objave:15.10.2015

Pročitano:7565 puta

Datum održavanja: 20.10.2015

Lokacija: Gradstor Design Hub, Beograd

GRAD, Evropski centar za kulturu i debatu, je nastao na inicijativu Kulturnog Fronta Beograd i Felix Meritis fondacije iz Amsterdama. Zahvaljujući podršci Ministarstva inostranih poslova Holandije kroz program MATRA i beogradske opštine Savski venac, po prvi put kod nas jedan objekat industrijskog nasleđa postaje mesto kulturnih dešavanja.

Otvaranje novog prostora – Gradstor Design Hub!

Utorak 20. oktobar, 19h
Pop Lukina 1

Gradstor – design hub je novi prostor u našem gradu posvećen promociji i plasiranju radova domaćih umetnika i dizajnera. Funkcionisaće kao showroom i galerija u kombinaciji sa malim kafeom i kroz stalne prezentacije i mesečne programe predstavljaće aktuelne kolekcije odeće, obuće, nakita, asesoara, upotrebnih predmeta za kuću. Pored domaćih autora biće prisutni i zanimljivi brendovi iz inostranstva, a planiraju se i programi sardanje domaćih i stranih dizajnera. Gradstor će u okviru mesečnih programa organizovati predavanja i radionice gostujućih umetnika i dizajnera, kao i izložbe ili prezentacije zanimljivih projekata iz oblasti primenjene umetnosti.

 

 Gradstor Design Hub:  Prostor posvećen promociji i plasiranju radova domaćih umetnika i dizajnera!

Gradstor - design hub počinje sa radom 20. oktobra i biće otvoren svakog dana sem nedelje u periodu od 12 do 20h. Sa ponosom predstavljamo selekciju domaćih autora i njihovih brendova čiji će se radovi od sada naći u stalnoj ponudi. Svoje kolekcije predstaviće Vesna Kracanović, Jelena Petrović, Milan Zejak, Jadranka Milojković, Hristina Petrović, Hota Hota, Minja Tarle, Miloš Sarić, Spring nakit, Ivana Živković, Dizajn kolektiv, Ana Popović, Nenad Stojaković, Mira Ranković, Nemanja Nikolić, Svetlana Vukov, Rename, studio Glina, Vedrana Petrovska, Jelena Bošković i drugi.


Od stranih brendova predstavljamo Chie Mihara. Chie je japanka rodjena u Brazilu koja živi stvara izuzetno kvalitetnu žensku obuću u Španiji. Od sada njene kolekcije biće dostupne i našoj publici i to u Gradstor design hub-u.


Gradstor - Design Hub je novi projekat Kulturnog centra Grad. ideja o kojoj se dugo razmišljalo i čiji nastanak se već neko vreme planira. Na osnovu projekata koje se već godinama realizuju u okviru programa Kc Grada a i šire (Moda za poneti, Moda za kuću, Tea time, These shoes are made for walking, Exploring inspirations...) nastala je ideja i želja da se otvori novo mesto u Beogradu u kom će domaći dizajneri i umetnici moći da predstave i plasiraju svoje radove.Redovan program Kc Grada je toliko popunjen da neki projekti jednostavno ne mogu da dobiju odgovarajuci tretman. Gradstor Design Hub će biti novi prostor na malo drugačijoj lokaciji ali to će svakako biti deo aktivnosti Kc Grada.


Uvek smo verovali u potencijal naše scene i želimo da ovim projektom pokušamo da što više radimo na promociji domaće kreativne scene. Autor projekta je Ljudmila Stratimirović, umetnički direktog Kulturnog centra Grad.

 

https://www.facebook.com/gradstordesignhub


Neki od dizajnera koji će se biti deo Gradstor Design ponude:

 

Ana Popović
Ana je dizajnerka obuće rođena u Srbiji, koja vec duže od deset godina živi u Njujorku. Ana u Srbiju svakog leta donosi svoju inspiraciju sa njujorških ulica i na taj način gradi svoj kulturni i kreativni krug. Prošle godine u Njujorku, Ana je predstavila prvu liniju svojih unikatnih, ručno rađenih cipela, a ove godine u Beogradu Ana Popović predstavlja novu kolekciju cipela, koja je ne samo idejno, već i tehnički nastala između Beograda i Njujorka. Anina nova kolekcija za jesen/zimu 15/16, u kojoj preovlađuju ravne cipele zanimljivih boja i modernih linija, bila je inspirisana činjenicom da je gotovo nemoguće naći ravne cipele koje same po sebi mogu da čine “outfit”. Svi modeli cipela su napravljeni u Beogradu u radionicama naših najiskusnijih majstora, izrađeni od najkvalitetnije italijanske kože i najfinije nadahnute mašte, podsećajući na radove Džeksona Polaka, Vasilija Kandinskog ili Pola Klea.

 

Vesna Kracanović
Vesna Kracanović je u modi još od 2003 godine. Prve kolekcije je sama kreirala i izvela a već 2006 osniva sopstvenu radionicu u Beogradu. U saradnji sa dizajnerkom Aleksandrom Lalić 2010. pokreće brend Modle i otvara radnju u Belgrade Design District-u. Njene kolekcije prati sve brojnija klijentela a 2012. Vesna pokreće još jedan brend, pod nazivom Siveno u želji da svoje modele predstavi evropskom tržistu. Vrlo uspešno se već godinama predstavlja na dizajn sajmovima u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji. 
Gradstor – Design hub biće nova lokacija u našem gradu gde će Vesnine izuzetne kreacije biti dostupne.

 

Milan Zejak
Milan je mladi modni dizajner koji je 2013. godine pokrenuo liniju ženske odeće i aksesoara pod nazivom Zejak. Od 2008 do 2013 radio je kao modni dizajner za modnu kuću Belgrade Workshop. Kao odličan ilustrator radio je za web site Blog à Porter. Bio je deo tima muške modne marke Brotherhood United sa sedištem u Beču. Trenutno radi u studiju Lidije Jovanović i paralelno razviju svoju liniju ženske odeće i aksesoara.

 

Miloš Sarić
Miloš dizajnira i izradjuje male serije unikatnih kožnih torbi i detalja. Svaki komad je ručno napravljen u Beogradu.

 

Hristina Petrović
Hristina se bavi dizajniranjem odeće i modnih detalja za žene i decu . Nakon nekoliko uspešhnih modnih revija u poslednjih 10 godina , Hristina pokreće svoj brend 2009.godine pod nazivom Kimooki. Kimooki kolekcije su mešavina klasičhnih ženskih krojeva i apstraktnih detalja . Stalno eksperimentisanje sa različitim dezenima i teksturama materijala , bojama , ručno oslikanim detaljima , čini da se Kimooki odeća izdvaja iz gomile i stvara potpuno svež i jedinstven stil.

 

HotaHota Jewelry
HotaHota nakit odlikuje minimalizam, nenametljivi vizuelni skad i do krajnosti pročišćena forma. U njemu se mogu prepoznati uticaji od modernizna i istorijskih avangardi, do minimalizma i neo-futurizma. Sa originalnim vizuelnim i funkcionalnim rešenjima ovaj nakit nas pomera izvan dometa perceptualnih navika u svet potpuno oslobođenih oblika u kojima nema ničeg suvišnog. HotaHota nakit pleni svojom jednostavnošću i neposrednim osećajem prijanjanja na telo osobe koja ga nosi. Naušnice, na primer, naležu na uho na sasvim specifičan i donekle neuobičajen način, prateći oblik ušne školjke, bez potrebe za bušenjem. Ovaj nakit je osmišljen da estetski sadejstvuje sa telom i da način na koji ga opažamo donekle pomeri, a ne da samo na spoljašnji način ukrasi. Autori: Ana Janković i Dragan Janković

 

Dizajn K O L E K T I V
Članovi ove umetničke grupe su: Milica Milunović (pejzažni arhitekta), Marija Kovljanić (arhitekta), Mihajlo Petković (student arhitekture), Mira Živković (professor srpskog jezika i književnosti), Dragan Jereminov (fotograf, umetnik). Dizajn KOLEKTIV je nastao 2015 goodine sa idejom da da oblik, boju, teksturu, nešto naizgled sasvim obično, učini vidljivim kroz dizajn upotrebnih predmeta. Dizajnersko opredeljenje kolektviva teži geometriji, asimetriji i minimalizmu gde je detalj suptilan i nalazi se u kvalitativnim karakteristikama sirovog materijala.

 

Jelena Bošković
Colours & Cups su unikatne porcelanske caše 

 

Chie Mihara
Prvi brend iz inostranstva koji predstavljamo u Gradstor Design Hub- u je Chie Mihara. Japanka rođena i odrasla u Brazilu pokrenula je svoju liniju obuće u Eldi, (Španija) u januaru 2002. Od tada,u želji da damama ponudi nešto drugačije a sa akcentom na dobrom dizajnu i udobnosti, stvara obuću koja se oslanja na vintage estetiku. Inspirisana modnim stilovima od ženstvenih 30ih do humora 80ih izdvaja detalje koje primenjuje u kreiranju savremenih kolekcija. Karakterističan dizajn brzo je privukao pažnju sada već vise od hiljadu klijenata širom sveta uključujući luksuzne robne kuće kao što su Bergdorf Goodman i Neiman Marcus u Americi, Selfridges u Velikoj Britaniji, Isetan u Japanu i Le Bon Marché u Francuskoj. 
U Gradstor – Design hub/u u ponudi možete naći nekoliko modela najnovije Chie Mihara kolekcije za jesen-zimu i to u veličinama od 37 do 42.

https://www.facebook.com/gradstordesignhub

www.gradbeograd.eu


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :