DnB leksikon: MC Conrad

Datum objave:19.04.2017

Pročitano:5062 puta

Datum održavanja: 22.04.2017

By:Marina Hrvaćanin & Double B/BSLN

Pre nego što sam dobila priliku da uradim intervju sa jednim od omiljenih mi vokala u drum’n’bassu, rekla sam jednom drugaru kako želim da mu postavim milion pitanja. Prilika se ukazala (hvala, D!) u haotičnoj radnoj nedelji i od frke i uzbuđenja mi je potpuno stao mozak, pa nisam mogla da se setim nijednog prokletog pitanja. U pomoć mi je priskočio drugar, bez kog bi intervju bio potpuna katastrofa (hvala, B!). Dodatna sreća je što je Conrad Thompson, bar se tako čini po njegovim odgovorima, upravo ono što kao fan očekujete. Uostalom, uverite se sami.

 

MC Conrad

MC Conrad / Foto: Privatna arhiva 

Šta najčešće pevaš pod tušem?

Conrad: Uvek zviždućem harmonije na neki loop koji svira u pozadini. To može da bude nešto što sam slušao online ili neki demo ili jednostavno muzika u mojoj glavi.

Kada si prvi put pomislio da želiš da razvijaš svoje vokalne sposobnosti? Šta je pokrenulo tu ideju u tebi? Neka ploča, performer ili neko od bliskih ljudi?
Conrad: Zakačio sam se za muziku vrlo rano. To je bio najjeftiniji način da sam u glavi i naglas muzički angažovan 24 h, a da pritom ne moram da sviram ili učim da sviram neki instrument. Uvek sam se poigravao gruvom i zvukovima pesama koje sam voleo u svojoj glavi, tako da je bilo smisleno da mi glas postane prvi instrument.

Koji je tvoj prvi nastup i kako si se osećao tada?

Conrad: Moj prvi nastup je bio sa hip-hop grupom “Triple Element” koju su činili moji drugari iz škole, a ja sam osnivač. Nastup je bio u lokalnom pub-u pod nazivom “The wellhead inn”. Već tada sam razmišljao o ideji da host-ujem večeri na kojima će nastupati DJ-i, tako da je deo večeri gde smo prijatelji i ja mogli da puštamo muziku, koju smo kreirali na ritam mašini sa 4 kanala, i skačemo i rap-ujemo preko nje, bio totalno cool. Da budem iskren, nikad se posle nisam osvrnuo na to do sada.

Pročitali smo da obožavaš hranu. Šta je tvoja omiljena hrana?

Conrad: Imam dosta favorita kroz celu godinu, ali to zavisi od sezone... Sa prvim suncem sam u salatama i jednostavnim, regionalnim jelima sa puno povrća, sveže ribe i začina. U hladnijim mesecima volim sporo pečena mesa sa zdravim prilozima... Trenutno mi je teško jer pokušavam da budem zdraviji, pa sam izbacio mlečne proizvode i nedostaje mi sir...


Možemo li da očekujemo da nam pokažeš svoje DJ veštine u Beogradu?

Conrad: To bi bilo sjajno!! DJ-ing mi je super zabava da budem iskren, jer sam odrastao u tako sjajnom okruženju, punom DJ-a i to mi je, na neki način, trik za žurku... LOL. Kažu da je u svakom MC-u frustrirani DJ i obrnuto, tako da... PROMOTERI... Idemo!!

Koji je tvoj omiljeni album ikada?
Conrad: Uvek je teško odabrati omiljeni, ali ako bih morao da biram disk koji bih poneo na pusto ostrvo... wow! Mislim da bih mogao da slušam ATCQ - The Love Movement. To je poslednji koji su izdali pre nego su se rasuli. Phife dog je odradio super posao, J Dilla na produkciji... neću više ništa reći, samo slušajte.

Najbolji dnb singl u 2016. godini?
Conrad:
Ovaj zvuk me je odveo pravo do zlatne ere dnb-a 90-ih godina: Kimyan Law - Yore Dub

 

MC Conrad i DJ Paul SG / Foto: Privatna arhiva

MC Conrad i DJ Paul SG / Foto: Privatna arhiva

Tvoji omiljeni vokali u dnb-u?
Conrad:
Previše njih da se svih setim, ali evo nekoliko... Calibre (volim ono što peva u svojim pesmama), DRS, Cleveland Watkiss, Darrison, i neko novi mojim ušima - Crystal Morrison koji radi sa Juiceman-om iz The Filth Camp-a.

Postoji li neko u dnb krugovima sa kim bi voleo da sarađuješ, a još nisi?

Conrad: Da, mnogo ljudi... Da budem fer, imam mnogo posla i dosta posla odbijam. Za sad mislim da bih mogao da pokrenem neke stvari sa prilično mnogo ljudi.

Ko je bio tvoj omiljeni vokal u detinjstvu?
Conrad:
Nikad nisam imao stvarnog favorita i bio sam zauzet slušajući muziku i pronalazeći nove stvari, ali... kao baš mali sam dosta slušao neki LP by Micky & Sylvia... I ispalo je da je to gospođica Sylvia Robinson iz Sugarhill Gang priče - majka hip-hopa.

A tvoji omiljeni bendovi u detinjstvu bili su...

Conrad: Stetsasonic, Public Enemy, RUN DMC, LL Cool J

Gde vidiš sebe za 20 godina?

Conrad: Nemam pojma...

A za 5?
Conrad:
Na srećnijem mestu

Koji je najlepši zvuk u prirodi?

Conrad: Tišina

Najbolja dnb stvar ikada?

Conrad: To nije fer... LOL, čoveče!!! Bilo šta što je Wax Doctor uradio sredinom 90-ih... I ovo:

 

 

Tvoj omiljeni album u poslednje vreme (2016.-2017.)?
Conrad: Paul SG – THIS IS ME

Omiljena pesma koju si ti radio?
Conrad:
Verovatno nešto što još nije objavljeno, ali od onih koje su objavljene... Zaista sam zadovoljan kako je ispao originalni miks od Future’s Call.

Omiljena pesma koju je uradio Paul SG?
Conrad:
Tribal – koja uskoro izlazi za Connatural Music

Najbolji nastup koji si imao?

Conrad: Oni kojih ne mogu da se setim... Mislim da to tako funkcioniše... Ali ozbiljno, imao sam toliko sjajnih žurki u Baltičkom regionu, Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Mađarskoj... mnogo mutnih sećanja.

Postoji li nešto što želiš da kažeš svojim fanovima u Srbiji?

Conrad: Kad dođem tamo... Rođendanska mi je žurka, a vi ćete kasniti!! Imamo posla!! ;-)

Karte za žurku možete da nabavite na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa. Imajte na umu da klub DOT ima ograničen kapacitet, kao i da je mnogo ljudi koji su se uželeli Conradovog nastupa. Vidimo se na žurci! (“...to free your mind, soothe your soul...” ).

 

A i Paul SG se upisao u leksikon, ako ste propustili - pročitajte ovde


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :