Cinema City: Najbolji debitantski filmovi iz sveta u okviru selekcija 360° i Fresh Danube Film

Datum objave:16.06.2016

Pročitano:4910 puta

Datum održavanja: 25.06.2016 - 02.07.2016

By:Mina Padežanin

Lokacija: Novi Sad

Na ovogodišnjem Cinema City festivalu, koji se održava od 25. juna do 2. jula u Limanskom parku i Kineskoj četvrti u Novom Sadu, posetioce očekuje beskompromisni i uzbudljiv program fokusiran na mlade autore i njihove prve i druge filmove.

 

Scena iz filma

 

Debitantski hitovi iz celog sveta, festivalska su iznenađenja i osveženja originalnog i drugačijeg filmskog izraza omiljene selekcije 360°, koja iz godine u godinu ispunjavalju open air bioskope festivala do poslednjeg mesta. Fantastična debitantska ostvarenja donosi i selekcija Fresh Danube Filmskoja će predstaviti najtalentovanije mlade autore dunavskog regiona.

Deveto izdanje Cinema City festivala, koje se održavaod 25. juna do 2. jula, u Limanskom parku i Kineskoj četvrti, u Novom Sadu, donosi, kao i svake godine, nesvakidašnji filmski izbor predstavljen kroz pažljivo osmišljene filmske selekcije. Programski koncept festivala baziran je na promociji prvih i drugih filmskih ostvarenja i mladih filmskih talenata, kao i nasjajnom muzičkom programu koji će nam predstaviti neke od najznačajnijih zvezda regiona.

Kao i uvek, posetioci će imati priliku da pogledaju odlične filmove omiljene selekcije 360°, koja predstavlja najbolja debitantska ostvarenja iz celog sveta! Nepogrešiv izbor programa potpisuje selektor Petar Protić, koji najavljuje velika filmska iznenađenja! U okviru ove selekcije biće prikazana moderna priča puna ljubavi Gori, gori goribritanske rediteljke Čanje Baton, zatim neobična skandinavska drama Roditeljidanskog reditelja Kristijana Tafdrupa, kao i orginalna studija samoće pojedinca Alojz, reditelja Tobiasa Nolea. Ne propustite da pogledate ni izuzetnu priču o odrastanju, uzbudljivo ostvarenje Kalifornija, u režiji mlade brazilske autorke Marine Person, kao ni francusku napetu dramu sa elementima misterijeNi na nebu ni na zemlji autora Klementa Kogitorea. Film koji otvara 9. Cinema City festival je ostvarenje izraelskog reditelja Asefa Polonskog Sedmica i jedan dan, premijerno prikazanna Kanskom fetivalu. Tu je i film nagrađen na prestižnom filmskom festivalu u Roterdamu, Radio snovi, u režiji višestruko nagrađivanog reditelja Babaka Jalalia, kao i dokumentarac koji je osvojio pažnju ovogodišnjegSandensa,Zemlja prosvetljenih, belgijskog autora Pieter-Žan de Pua.

Na 9. Cinema City festivalu ne smete propustiti ni sjajnu selekciju Fresh Danube Films koja će predstaviti najintrigantnija filmska ostvarenja talentovanih debitanata iz regiona. Prema rečima selektora Vladana Petkovića ovogodišnja selekcija ’’sadrži pet filmova, od kojih se dva bave ženskim sazrevanjem - Žalejka i Otvorena, dok su tri formalno veoma interesantna jer se igraju žanrovskim odrednicama. Tako je WiNWiNmeta-film o kapitalizmu, S ljubavlju, Evropa je zvanično dokumentarac koji ispituje ljubavne veze na vrlo filmičan, fiktivan način, a Eva Nova u snažnoj socijalnoj drami povlači paralelu između lika i glumice koja ga igra’’

UPOZNAJTE SE SA MAPOM CINEMA CITY FESTIVALA!
Cinema City je i ove godine smešten na jedno jedinstveno mesto, i to u Novu kreativnu četvrt, koju čine Limanski park i Kineska četvrt, u Novom Sadu. Pozivamo posetioce da istraže ovaj autentični ambijent revitalizovane industrijske zone kroz već poznatne lokacije Amstel Open Air Cinema u Limankom parku, SKCNS Fabrika Open Air Cinema u Kineskoj četvrti, prostori SKCNS Fabrika i Quarter, omiljeni Firchie Think Tank, ali i kroz nove i skrivene prostore Kineske četvrti, kao što je novi Indoor Cinema. I ove godine filmska ostvarenje biće prikazivana na atraktivnoj lokaciji Brod Teatar, smeštenoj na dunavskom keju. Brod Teatar će biti otvorena lokacija 9. Cinema City festivala, besplatna za sve koji žele da je posete i osete deo atmosfere ovogodišnjeg festivala!


Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji od 10. juna na svim prodajnim mestima Gigstixa. Tokom festivala ulaznice se mogu nabaviti i na samoj lokaciji od 17h. Zamena kupljenih ulaznica za Cinema City narukvice vršiće se na lokaciji tokom trajanja festivala, od 25. juna do 2. jula, svaki dan od 17h.

U prodaji su tri tipa ulaznica:
Cinema City dnevna ulaznica
250 dinara
Cinema City paket
Svi festivalsk dani, 950 dinara
Cinema City SUPER
Svi festivalsk dani sa rezervisanim sedećim mestom, 1450 dinara

Više informacija na sajtu cinemcity.org.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :