WestBam at X-Mass ElectroTechno Jam

 

WestBam at X-Mass ElectroTechno Jam

Datum dešavanja: 20.12.2019

Pročitano:408 puta

Mesto dešavanja: Central the ClubKomentari: 0

Grad:Split

Adresa:Trg Gaje Bulata 4

WestBam je jedan od najpoznatijih njemačkih dja i producenata koji je obilježio njemačku i svjetsku scenu svojom unikatnom fuzijom electra i techna od samih početaka.


Čuli ste za Mayday- najdugovječniji elektronički festival? E WestBam je taj koji ga je pokrenuo još 1991. godine. Isto tako jedan je od glavnih akreta od samih početaka Love Parade-a te ja samim tim zaslužan za globalnu promociju elektroničke plesne glazbe.
U Hrvatsku je prvi put gostovao za vrijeme rata, točnije 1993. kada se malo koji strani artist usudio. Svirao je u blizini Zagreba dok je još rat bjesnio, što se moglo i čuti, jer su granate padale oko 20ak km od samog mjesta partija. I odjednom je nestalo struje na oko skoro sat i po. Međutim nitko nije napuštao prostoriju iako je prošlo oko sat i pol bez svjetla i zvuka. Svi su ostali i taj trenutak kad je došla struja i kad se osjetio bas, svi su poludjeli od sreće.


Kao DJ, WestBam se prvi put pojavljuje još 1983. i od tada je njegova karijera u stalnom usponu. Osoba koja je kao DJ zastupao Njemačku na otvaranju Olimpijskih Igara u Seoulu, suorganizator prestižnih festivala elektroničkekglazbe kao što su Mayday i Loveparade događaja, producent s ogromnim brojem izdanih albuma, kako solo, tako i u suradnji s velikim imenima svjetske elektronske glazbene scene od kojih su mnoga dugo vremena harala svjetskim top listama.On je DJ koji već godinama nastupa diljem svijeta : po Americi, Europi, Japanu, definitivno je jedna od rijetkih megazvijezda elktroničke glazbe današnjice. Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada njemačkih i svjetskih kulturnih časopisa i udruženja. Dugogodišnji producentski rad i brojni DJ nastupi i kontakti s publikom te drugim glazbenim kolegama, rezultirale su posebnim glazbenim stilom - kombinacijom techna i electra s čim se ponovno proslavio i učvrstio na svjetskim glazbenim top ljestvicama (godine 1999. Beatbox Rocker). Surađivao je tako i s drugim velikim imenima, postavivši nove standarde i učvrstio glazbenu kombinaciju, koju on naziva "technoelectro" kao glazbeni potpravac.

U Splitu je prvi put gostovao 1997 na najvećem do tada organiziranom partiju s preko 3000 posjetitelja na lokaciji bivšeg lokala Stella Mares (sadašnji Cox). Upravo taj parti je označio ekspanziju splitske i dalmatinske scene u slijedećm razdoblju.
Od tada je redoviti gost Omega Ritam partija a najviše u Aurori gdje su njegovi divlji partiji ostali u koletivnom sjećanju cijele generacije.

Iako je na sceni 35 godina, WestBam i danas nastupa jednakim žarom i daje sve od sebe za pultom.

Za warm up & down zaduženi su DJ Jock .- splitska techno zvijezda u usponu te veteran domaće scene Pero FullHouse

ULAZNICE:

EARLY BIRD 1.11.- 4.11. - 70 kn ili do rasprodaje kontingenta
ADVANCE od 5.11. - 19.11 - 80 kn
ADVANCE 2 od 20.11.- 4.12 - 90 kn
REGULAR od 5.12. - 19.12. - 100 kn
NA ULAZU 20.12. : 130 kn

 

Line Up:
WestBam
DJ Jock
Pero FullHouse


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru