Hernan Cattaneo Nick Warren Barutana 2019

THE UNFORESEEN

17.11. - 18. 11. 2017.

THE UNFORESEEN

Datum dešavanja: 17.11.2017

Pročitano:511 puta

Mesto dešavanja: CZKDKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Birčaninova 21

Međunarodni festival eksperimentalnog filma THE UNFORESEEN je koncipiran kao podrška za refleksiju, razvoj i produkciju eksperimentalnog filma. Ovaj festival je zamišljen kao otvaranje prostora za artikulisanje novih politika javne podrške i obezbeđivanje infrastrukture, obrazovnih i produkcijskih modela u razvoju eksperimentalnog filma. To će biti ostvareno kroz diskutovanje o značenju eksperimentalnog filma danas, kao i o njegovim mogućim praksama. Format će biti obrazovne prirode, uz poseban i takmičarski filmski program praćen predavanjima.

Cine-Scope – Takmičarski program 8/16mm

Ovaj, takmičarski, program je proizvod saradnje između Filmskog festivala The Unforseen i analogne filmske laboratorije i audio-vizuelne inicijative iz Beograda, Kino pleme. Cilj ovog izbora je da se predstave najuzbudljiviji radovi analognog filma danas, koji dolaze ujedno iz tokova međunarodnih filmskih laboratorija i nezavisnih filmskih stvaralaca, na 8 i 16mm.

Revijalni program – digitalni film

Ovaj program nastavlja ideju prošlogodišnjeg izdanja festivala, obraćajući svoju pažnju na savremenu međunarodnu eksperimentalnu filmsku produkciju, koja inkorporira dostignuća modernih tehnologija u razvoj filmskog jezika i njegove nove oblike.

CZKD Bioskop otvara proces prijave radova, rok je 12. novembar 2017.

Radove dostaviti u .mp4 formatu (h.264 codec) i možete poslati u digitalnom obliku (WeTransfer-om ili direktnim linkom na film) na adresu nepredvidjeni@gmail.com ili u fizičkoj formi (poslati ili doneti ih lično na adresu CZKD-a, Birčaninova 21). U mejlu nam obezbedite osnovne podatke o filmu: ime autora, godina proizvodnje, scenarista, snimatelj, format, trajanje, eventualno poster filma ili screenshot.

Rezultati selekcije, sastav žirija, kao i kompletan program festivala će biti pravovremeno objavljeni na sajtu CZKD.


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru