Spiritual

Natalija Miladinović i Zdravko Janković

30. 10. - 15. 11. 2018.

Spiritual

Datum dešavanja: 30.10.2018

Pročitano:204 puta

Mesto dešavanja: Biblioteka grada BeogradaKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Knez Mihailova 56

Izložba naziva „Spiritual“ predstavlja fotografije nagog ženskog tela viđenih pod objektivnom talentovane Natalije Miladinović, na koje je svoje maestralne crtačke intervencije dodao Zdravko Janković. Autori su ovu izložbu nazvali „Spiritual“ jer žele da uvedu nas, posmatrače, u specifičnu umetničku atmosferu duhovno oslobođene intimnosti nagog ženskog tela.

“Ova izložba predstavlja beleženje neposrednih spiritualnih susreta umetnice i modela, ovekovečenih kroz fotografiju i kasnije njihovo umetničko oblikovanje kroz crteže. Ideja o izložbi javlja se prvo kao potreba umetnice Natalije Miladinović da zabeleži proces oslobađanja energije kroz zanosni pokret nagog ženskog modela. Uokvireni tamom, Natalija nam dočarava intimnost momenta i duhovnost bića. Crtačke intervencije Zdravka Jankovića simbolizuju neprestanu borbu koja struju kroz telo svakoga od nas.” navodi istoričarka umetnosti Biljana Jotić i dodaje da upravo od nas samih zavisi kako ćemo tu borbu videti.

O autorima:
Natalija Miladinović rođena je 1988. godine u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku primenjenog slikarstva. Svoju umetnost prikazuje u formi slikarstva, crteža, fotografije i skulpture. Uspešno stvara u svakoj od disciplina gde brojne izložbe potvrđuju njenu posvećenost i multitalentovanost. Ipak, slikarstvo i fotografija su dva umetnička izraza koja su joj najbliža i u okviru kojih ispoljava svoj pun potencijal.

Zdravko Janković rođen je 1984. godine u sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2008. godine u klasi profesorke Biljane Vuković, na odseku grafike. Kao slobodni umetnik, svoje radove je izlagao na dve samostalne i više desetina grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Najčešće se izražava kroz kombinovane tehnike na papiru, među kojima najčešće preovladava crtež.


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru