SLIKE KOJIMA IH PAMTIMO

1. 2. - 14. 2. 2018.

SLIKE KOJIMA IH PAMTIMO

Datum dešavanja: 01.02.2018

Pročitano:882 puta

Mesto dešavanja: Pro3orKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Koče Popovića 9

U četvrtak 1. februara u 18h, u galeriji Prozor (Koče Popovića 9, Beograd) biće otvorena izložba Slike kojima (ih) pamtimo, koju su priredile istoričarka umetnosti Milena Jokanović i umetnica Maja Medić, kao nastavak projekta Interpretacije ličnih sećanja, započetog 2015. godine.

Nakon izložbe: Slike kojima (se) pamtimo realizovane februara 2016. godine u galeriji Artget Kulturnog centra u Beogradu, Maja Medić kroz umetnički izraz i Milena Jokanović sa teorijskog apekta, nastavljaju da razmišljaju o razlozima za čuvanja i načinima predstavljanja ličnih sećanja. Protagonista celokupnog projekta, pa i pomenute dve izložbe jeste baka. Stoga, dok su Maja i Milena na prethodnoj izložbi susrele slike prošlosti koje ih asociraju na njihove bake, te kroz sve izloženo i sučeljeno zapravo tražile sopstvene identitete, na ovoj izložbi još deset umetnica prihvata pravila igre, odnosno preispituje postojeće, konstruiše pretpostavljene, traži neočuvane i na različite načine se poigrava sa slikama sećanja na svoje bake pri tom težeći da bolje upoznaju same sebe.

Pojam slike, u kontekstu čitavog projekta shvata se znatno šire od puke vizuelne predstave, ukazujući na najrazličitije nosioce sećanja i uspomena koje aktiviraju memoriju svakog pojedinca i bude niz asocijacija na minula vremena. Stoga i umetnice na izložbi, inspirisane sećanjima na svoje bake, predstavljaju dela u različitim medijima. Dok se kreću kroz video radove, vizuelne instalacije, likovna dela, pesme i dramske tekstove, posetioci su pozvani da i sami probude lična sećanja ili učestvuju u svojevrsnim igrama memorije umetnica.

Na izložbi će svoje radove predstaviti: Jelena Žigić, Jelena Ilić, Sonja Antonić, Ana Piljić Mitrović, Nada Pleskonjić, Maja Medić, Vesna Radovanović, Radmila Radojković, Tijana Mamula, Tijana Grumić i Maša Seničić.

Izložba će biti otvorena do 14. februara.


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru