Shady Laguna Resort

Marija Avramović i Sam Twidale

01. 02. 2019.- 20. 03. 2019.

Shady Laguna Resort

Datum dešavanja: 01.02.2019

Pročitano:479 puta

Mesto dešavanja: Galerija NovembarKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Kursulina 22

Autori izložbe su naša mlada umetnica Marija Avramović koja trenutno živi i radi u Parizu i Sam Twidale poreklom iz Hereforda, Engleske koji takodje živi i radi u Parizu. Nesvakidašnja multimedijalna izložba omogućiće posmatračima da se, barem na kratko, izmeste iz realnosti i odu na jedno toplo mesto, među bujno tropsko rastinje, među lepe bazene na kojima se nedavno odigrala luda žurka.

Marija i Sam u svom zajedničkom radu nastoje da objedine veštačku inteligenciju i savremeno pripovedanje. Kao rezultat istraživanja, proistekao je generativni video Non Playable After Party koji svojim jezikom i estetikom podseća na video igre, ali nije interaktivan. Oni koriste jednostavnu veštačku inteligenciju kako bi junakinjama u svom video radu, u realnom vremenu udahnuli nezavisan život.

Na izložbi će biti prikazane slike Marije Avramović iz serije After Party, koji kao filmični isečci scenografije Shady Laguna Resorta publici dozvoljavaju da nasluti kakva se žurka odigrala na tim bazenima, koji simuliraju tropski raj. Pripovedanje je prisutno i u ovom segmentu izložbe, jer svaka slika nosi jedinstven, neretko duhovit ili ironičan naziv (na primer slika na kojoj piše „Ne skači" se zove „Skači").

Ali, da vam ne otkrivamo previše!

Posetite ovu jedinstvenu izložbu tokom februara u galeriji Novembar u Kursulinoj 22, jer „aktivnosti su nepredvidive, a utopije fleksibilne". 


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru