Barutana klub Beograd

Roni Size i LTJ Bukem

Roni Size i LTJ Bukem

Datum dešavanja: 10.06.2022

Pročitano:126 puta

Mesto dešavanja: BarutanaKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Donji Grad, Kalemegdan

Info telefon:+38164 5666 889

Pioniri i apsolutne legende drum’n’bassa Roni Size i LTJ Bukem vraćaju se u Barutanu u petak 10. juna, i donose svoj prepoznatljiv zvuk uz pratnju Dynamite MC-ja, jednog od najvećih imena sa svetske scene.

 

Roni Size je ceo svoj život posvetio izgradnji nečeg novog, od žurki u omladinskim klubovima u Bristolu, preko fantastičnih rejvova i začetaka jungle-a i drum’n’bassa, do transformacije andergraund elektronske muzike u živu svirku sa bendom. Sarađivao je mnogobrojnim artistima, od Rage Against the Machine, Method Mana, do Everything But the Girl i Rag’n’Bone Manom.

 

Čuveni LTJ Bukem je pre nego što se posvetio DJ-ingu i produkciji pokušao da se pronađe u muzici kao klasični pijanista i član jazz funk benda. DJ poziv doneo mu je slavu ranih 90-ih, dok je ambijentalni drum’n’bass sa jazz primesama koji je LTJ Bukem forsirao u svojim setovima i produkciji, ubrzo je postao žanr za sebe, dobivši naziv „inteligenti“ drum’n’bass, dok njegov album „Logical Progression“ označava začetak ovog stila. Kao jedan od inovatora posebnog žanra, kombinujući polomljene bitove, bass linije i jazz instrumentale instrumentacije, on razvija progresivan zvuk i pruža mekšu alternativu brzim i mračnim ritmovima i atmosferama karakterističnim za ovaj žanr.

 

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme i Gigs Tix i Ticket Vision prodajnih mreža, po ceni od 990 dinara za regularnu i 1290 dinara za VIP.


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru