Rečenice / Sub My Title

Vera Vuksanović

13. 4. - 14. 4. 2016.

Rečenice / Sub My Title

Datum dešavanja: 13.04.2016

Pročitano:1103 puta

Mesto dešavanja: Galerija ŠtabKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Čarlija Čaplina 33

Info telefon:+381 63 1444 011

Mlada vizuelna umetnica iz Beograda, Vera Vuksanović, održaće prvu samostalnu izložbu neonskih instalacija “Rečenice/Sub my Title” u Galeriji Štab u sredu 13. april u 20 časova.


Vuksanovićeva je diplomirala fotografiju na Fakultetu za digitalne umetnosti i nove medije u Beogradu, a stvarajući sopstvenu umetnost prevazilazi okvire koristeći različite komunikološke kanale, kroz ekstenziju umetničkog dojma, došavši do ideje da direktno razgovara sa publikom. Nije se odrekla fotografije, koje će pored radova od neona i predstaviti na izložbi. Brendirajući prostore, koncepte i percepte, na Mikser festivalu i drugim brojnim manifestacijama, shvatila je da je došao trenutak da se samostalno predstavi. Sakupljala je, beležila, posmatrala različite rečenice, shvatila da su one njen ideal i na izlozbi će se
pozabaviti njihovim diskursom.

 

"Rečenice interpretiraju konkretne individue kao konkretne subjekte i vice versa (lat. obrnuto). Moj motiv, moja ideologija i moj instrument – to su rečenice. To su titlovi u bilo kom obliku, kolažu, neonu, light boxu ili porcelanu. To je moje objašnjenje.Sva ideologija, interpretira se rečenicom kao kontrom i konkretizuje radove kao individualne. Kao što Slavoj Žizek kaže, bez simboličkog mi nemamo percepciju stvarnosti. U ovom slučaju simbol su rečenice i njihova imaginacija, a mi putem njih udišemo perceptivne objekte, kao kompletna i multidimenzijalna dela”, objašnjava umetnica.

Kada pravi umetnost i za poneti, kako naziva "light boxove" i kućne gedžete koje stvara, Vuksanovićeva se obraća svima kojima je potrebna afirmacija ljubavi ili podsetnik zanju. To su po njenom mišljenju mantre za lično osvetljenje i prosvetljenje. Za svoju prvu samostalnu izložbu nema ograničenja i tajni, želi da uspostavi interaktivnu komunikaciju sa publikom.

Umetnica je do sada živela u različitim gradovima. Rođena je u Beogradu, školovala se i odrasla u Moskvi, živela u Njujorku i Bangkoku, za London je vezuju posebne emocije. Ipak prvu samostalnu izložbu je odlučila da organizuje u svom rodnom gradu.

 

Izložba će biti otvorena i u četvrtak 14. 4. od 10 do 22 sata. 


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru