Rad bez pokrića 2.0

Jovana Budošan

5. 12. - 16. 12. 2017.

Rad bez pokrića 2.0

Datum dešavanja: 05.12.2017

Pročitano:457 puta

Mesto dešavanja: Šok zadruga  Komentari: 0

Grad:Novi Sad

Adresa:Zmaj Jovina 22

U utorak, 5. decembra 2017. godine u 19.00 časova u Centralnoj galeriji Šok zadruge filozofkinja Silvia Dražić otvoriće izložbu  Jovane Budošan pod nazivom „Rad bez pokrića 2.0“.

Istu možete pogledati do 16. decembra (od utorka do subote od 12.00 do 18.00 časova).

-
Opet „Rad bez pokrića“?

Prvu izložbu pod nazivom „Rad bez pokrića“ realizovala sam krajem 2012. godine u Galeriji „Šok“ u Grčkoškolskoj ulici, odnosno eutanaziranoj „Art klinici“. U okviru nje, izložila sam crteže koji su kao polaznu tačku imali (čistu) umetničku praksu, za koju sam smatrala da nije sebe društveno opravdala. Za naziv uzimam tekst sa jednog od izloženih radova* u kom Vas, kao posmatrača, obaveštavam da ne treba da budete sigurni da je ono što gledate osnovano po bilo čemu, t. j. da Vam ni ja (kao autorka), niti iko drugi (Galerija, obrazovni sistem i dr.), može dati garancije za ono što vidite u tom trenutku.
* „Rad bez pokrića (napomena: gledanjem ovog rada nemate nikakvu garanciju da ste dobro potrošili vaše vreme)“


Zašto „Rad bez pokrića 2.0“?

Radovi koje sada izlažem u Centralnoj galeriji Šok zadruge nastali su u periodu od kraja 2013. do kraja 2017. godine, odnosno tokom mojih trudnoća i porodiljskih osustava. Stičem utisak da su društvene okolnosti slične, pa odlučujem da nastavim svoju umetničku praksu „bez pokrića“.

 

Jovana Budošan
-
Ovo je još jedna u nizu izložbi autorki i autora okupljenih oko Šok zadruge, a u okviru intenzivnog programa objedinjenog pod nazivom " Završni udarac“.


Izložba je prodajna, a ulaz slobodan.

 


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru