Prva izložba Ženskog arhitektonskog društva

Žensko arhitektonsko društvo

17. 3. - 24. 3. 2017.

Prva izložba Ženskog arhitektonskog društva

Datum dešavanja: 17.03.2017

Pročitano:416 puta

Mesto dešavanja: MikserHouse Komentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Karađorđeva 46

Svojom prvom izložbom 17. marta sa početkom u 18h u Mikser Houseu, Žensko arhitektonsko društvo (ŽAD), predstaviće stručnoj i široj javnosti svoj rad, kroz individualna ostvarenja svojih osnivačica i članica. Izložba ima za cilj povećanje vidljivosti žena arhitekata, kao i prezentaciju raznovrsnosti radova, istraživanja, aktivnosti i projekata kojima se bave i koje stvaraju žene arhitekte.
Ovom prilikom svoja ostvarenja će prikazati oko 50 izabranih članica - uglednih žena arhitekata. Izložba je zamišljena kao formalan početak rada Društva žena arhitekata koje se zalažu za bolju afirmaciju žena u struci, veću vidljivost i solidarnost, te mentorsku pomoć mladima kao i regionalno povezivanje sa sličnim asocijacijama.


Izložbu će svečano otvoriti Gđa Milana Rikanović, direktorka UN WOMEN SRBIJA, Prorektorka Univerziteta u Beogradu, Prof. dr Ivanka Popović te osnivačice Društva arh. Anja Milić, vlasnica kompanije Arhipro i dr arh. Eva Vaništa Lazarević, Direktorka Društva i Redovna profesorka Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.


Ova inicijativa je najavljena na Mikser Festivalu 2016, u okviru programa “Ženijalno”, te se od tada organizuju manifestacije kojima se promoviše rad žena arhitekata u Srbiji (i Crnoj gori).


Više o ŽAD-u: http://www.zad.rs/prva-izlozba/
Ciljevi platforme:  http://www.zad.rs/o-nama/ciljevi/


MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.

www.mikser.rs

 


Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru