PREDRAG TERZIĆ, IVAR VERMAE

14. 01. do 07. 02. 2019.

PREDRAG TERZIĆ, IVAR VERMAE

Datum dešavanja: 14.01.2019

Pročitano:282 puta

Mesto dešavanja: Galerija Podroom KCBKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Trg Republike 5

Info telefon:+381 11 2622 757

Vođenje kroz izložbu sa umetnicima nakon otvaranja u 14 sati

Iako možda koncepcijski, geografski i generacijski nije bilo do sada veze između radova Predraga Terzića i Ivara Vermaea, oni će na predlog Saveta galerije prikazati svoje radove na zajedničkoj izložbi tokom januara i tako se nastaviti sa započetom praksom upoznavanja i mogućeg daljeg rada dva različita autora.

Novi ciklus Terzićevih radova koji je nastajao baš za prostor galerije, nastavlja da se bavi ispitivanjem teme povezanosti sporta i umetnosti, kojom se autor bavio i ranije, ali je sada fokus na patosu, duelima i dodiru. Publika će biti pozvana da sama otkriva specifične momente igre na zidovima galerije prolazeći i sama kroz osećaje nelagode, skučenosti, neizvesnosti dok se bude suočavala kako sa ličnom tako i sa individualnom borbom igrača koji traže mesto na terenu i njihovom borbom da opstanu koja ponekad može biti i fatalna. Gde su granice izdržljivosti tela ali i same individue?

S druge strane, Vermaeovi radovi bave se sličnim tema ali na primerima drugačijih kolektivnih akcija poput demonstracija, plesa i korporativnih sportskih aktivnosti, koje se sve dešavaju u ambijentu klasične arhitekture koja polako nestaje i menja se. Na ovaj način autor dokumentuje i analizira postojeću infrastrukturu skrećući pažnju na zatrpanost podacima i informacijama kao i iskrivljenu sliku o kolektivnosti. Koncentrišući se na fizičko i trenutno prisustvo, otvara prostor za permanentna pitanja o sumnji, nadi i strahu od populizma.

Terzić je rođen 1972. u Beogradu, a diplomirao na FLU u klasi Čedomira Vasića 2000. godine gde je i magistrirao. Doktorirao na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu. Izlagao je u zemlji i inostranstvu, a trenutno radi kao predavač na Fakultetu za medije i komunikacije. www.predragterzic.com

Vermae je rođen 1982. U Taljinu, Estonija. Živi i radi u Berlinu. U svojim radovima obrađuje teme javnog i privatnog prostora, procesa posredovanja, arhitekture i infrastrukture, informacionih tehnologija i mreža koristeći različite umetničke medije. Diplomirao je na Akademiji u Taljinu na odseku fotografije.


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru