O ljubavi i morskom prasetu

Katarina Radović

27. 11. - 8. 12.  2017.

 

 

O ljubavi i morskom prasetu

Datum dešavanja: 27.11.2017

Pročitano:460 puta

Mesto dešavanja: Galerija REMONTKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Maršala Birjuzova 7

Info telefon:+381 11 32 23 406

Izložba fotografija kombinovanih sa kratkim tekstovima, pod nazivom O ljubavi i morskom prasetu, sastoji se iz tri celine koje povezuje tema ljubavi: „Da li verujete u pravu ljubav?" (2015), „Veterani" (2017) i „Šta se dogodilo sa morskim prasetom?" (2017).
Autorka nudi jedan psiholološko-antropološki presek od 'prave' ljubavne priče u formi tradicionalnog braka koji opstaje pedeset ili više godina, do primera 'moderne' ljubavi krunisane anegdotom o jednoj – čak kreativnoj – preljubi izvučenoj iz ličnog iskustva.

Ovim celinama, ona nastavlja da kroz svoj rad, naizgled površno i uz dozu humora, produbljuje ulogu portretne fotografije na nivou širokog raspona nijansi međuljudskih odnosa, komunikacije i iskazivanja intimnih misli i unutrašnjih komešanja. Ovoga puta Katarina ispituje mehanizme uporednog čitanja reči i slike, narušene granice između javnog i intimnog, i lajtmotiv traganja za 'istinom' koji prožima čitavu izložbu.

Ova beskompromisna kombinacija slika i tekstova u okviru čitave izložbe gradi jednu koherentnu vizuelnu zbirku malih, a zapravo ogromnih ljudskih priča, koje učvršćuju poziciju ove autorke kao posvećenog savremenog vizuelnog mislioca ne samo o temama međuljudskih odnosa, već i o nevidljivom i naizgled banalnom u okviru ovih odnosa, o neuhvaćenom, nekadriranom i neizrečenom... Reč je o jednom konstantnom pogledu iskosa.


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru