Ljubav u Davosu

Tadija Janičić

30. 05. - 01. 07. 2019.

Ljubav u Davosu

Datum dešavanja: 30.05.2019

Pročitano:598 puta

Mesto dešavanja: Galerija NovembarKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Kursulina 22

Tadija Janičić svoju dobro znanu junakinju Karolinu, u seriji slika koje će biti prikazane na izložbi, vodi u snežnobeli ambijent omiljenog odmarališta svetskog džet seta Davos, poznatog po činjenici da se upravo tamo održava tradicionalniSvetski ekonomski forum. Karolina, devojka izrazito naglašenih seksualnih atributa je otelotvorenje ideala komercijalne, konzumerističke kulture koja telo žene vidi isključivo u funkciji i ulozi seksualnog objekta koji – u njenom životnom i umetničkom slučaju – pokušava da postane i subjekat. U neveseloj interakciji sa jelenom-kapitalcem doslovnim klasnim reprezentom, ona uglavnom "izvuče deblji kraj". 

Neobičnim zapletima i dobro promišljenom naracijom Tadija kroz svoje radove već deceniju i po preuzima ulogu hroničara koji se bavi potisnutim ili pak prenaglašenim željama i nagonima savremenog čoveka, kako u tekstu izložbenog kataloga objašnjava istoričar umetnosti Nebojša Milenković, kustos Muzeja savremene umetnosti u Novom Sadu. 

Tadija Janičić rođen je 1980. u Nikšiću. Osnovne i master studije završio je na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Milana Blanuše. Od 2003. godine izlagao je na 30 samostalnih i preko 100 grupnih izložbi u Srbiji, Tokiju, Osaki, Londonu, Los Anđelesu, Berlinu, Parizu, Sankt Peterburgu, Ženevi, Beču, Budimpešti, Briselu i Rimu. Njegove slike deo su stalne kolekcije Muzeja savremene umetnosti u Novom Sadu kao i Telenor kolekcije ali i mnogobrojnih privatnih kolekcija širom sveta. 


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru