Linija predstavlja: Miljana Vuksanović i Marko Zavišić

Miljana Vuksanović i Marko Zavišić

7. 03. - 21. 03. 2018.

Linija predstavlja: Miljana Vuksanović i Marko Zavišić

Datum dešavanja: 07.03.2018

Pročitano:521 puta

Mesto dešavanja: Gastro Bar 20/44Komentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Skadarska 40 b

Umetnička organizacija "Linija" predstavlja izložbu crteža i slika Miljana Vuksanović i Marko Zavišić.

MARKO ZAVIŠIĆ
Rođen u Beogradu 24.03.1977. Završio srednju arhitektonsku školu ali lenjost mu nije dozvolila dalje školovanje. Sada živi, radi, stvara, pije, spava u Beogradu. KRATKA UMETNIČKA BIOGRAFIJA: 2006 – Kolektivna izložba u Petrovcu na Mlavi (u okviru festivala „Duhovi") 2016 – Tri kolektivne izložbe u kafe galeriji „Petak" 2016 – Dva izložena rada na festivalu „D9vet" 2016 – Izabrana dva rada MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI za Izložbu 1. Trijenala umetnosti samoukih vizionara 2017. Dve kolektivne izložbe u kafe galeriji Petak.

MILJANA VUKSANOVIĆ
Rodjena je u Beogradu 1980.-te godine. Godine 1996.-te upisuje Srednju skolu za dizajn,odsek ambalaze,tokom koje se bavila teorijom forme, oblikovanjem ambalaze, logotipa, tipografijom, kaligrafijom, slikanjem I grafickim dizajnom. Završava je 2000.-te godine i iste godine upisuje "Akademiju SPC za umetnosti I konzervaciju" u Beogradu,odsek slikarstvo, koju zavrsava u julu 2005.-te godine,na diplomskom iz oblasti slikarstva I kaligrafije,kao autor jedinstvene rukopisne knjige "Staro srpsko pesnistvo i pesme o Hilandaru". Pomenutu knjigu je opremila originalnim figuralnim kompozicijama I inicijalnim slovima i ispisala ustavnom cirilicom. Knjiga je 2006.-te godine dobila Nagradu grada Beograda,iz oblasti umetnosti. - Honorarno saradjivala sa kanadskom firmom "Art agency north America corporation"iz oblasti sportskog I grafickog dizajna kao I na pokretanju stampanog I on-line magazina "Beogradjanin"(docnije "BG magazin).


- Kao graficki dizajner radila je uglavnom honorarno na projektima dizajniranja bilborda i plakat manjih i velcih formata, kao i omota za knjige i ambalaze.


- Period 2009.-te godine radila je za Ministarstvo kulture Republike Srbije,odsek za prevenciju i zastitu kulturne bastine Srbije. Tom prilikom je uradila propagandni materijal-katalog za tekuci sajam knjiga u oktobru 2009.-te godine.
Godinama je drzala privatne casove iz crtanja,slikanja,ikonopisa I kaligrafije, kao i grafickog dizajna, uz pripreme za umetnicke akademije u Beogradu.


U period 2010-2017. godine, radila je povremeno na teritoriji Grcke, saradjujuci sa razlicitim ateljeima na izradi slikanih kompozicija za razlicite objekte, svetovne i verske namene.


- Poznaje tehnike obrade fotografije,pripreme za stampu, fotomontaze,digitalnog komponovanja I bojenja. Diplome i sertifikati: -Srednja skola za dizajn,odsek ambalaza-tehnicar dizajna ambalaze - Akademija Spc za umetnosti I konservaciju-diplomirani akademski slikar-freskopisac - Certificate of master-class completion "Carved gilding with elements of embossing" - Pustylnik Natalia Alexeevna Nagrade: -Nagrada grada Beograda iz oblasti umetnosti-stvaralastvo mladih Izlozbe i projekti: -Konak knjeginje Ljubice-godisnje izlozbe,period 2001-2006.-te godine -Galerija fresaka-"Horovi medju freskama"-2006 .godine - Izrada plakata festival holandskog filma u Kinoteci u Beogradu - pokroviteljstvo Ambasade Holandije u Beogradu - Grupna izložba medunarodnog karaktera –galerija "Photori" Rijeka-Izlozba "Treci element"-2012. Godine- (kolekcija SIGN) -Dizajn I izrada grupnog kaligrafsko-slikarskog projekta –„Povelja grada Beograda"-pocasni gradjanin grada Beograda za Migel Anhel Moratinos-2009. Godine -Dizajn I izrada grupnog kaligrafsko-slikarskog projekta –„Povelja grada Beograda"-pocasni gradjanin grada Beograda za Tadashi Nagai-2010. godine -Dizajn I izrada grupnog kaligrafsko-slikarskog projekta –„Povelja grada Beograda"-pocasni gradjanin grada Beograda za Li Ke Cijang-2014. godine Dizajn I izrada grupnog kaligrafsko-slikarskog projekta –„Povelja grada Beograda"-pocasni gradjanin grada Beograda za Nikitu Mihalkova-2015. godine Dizajn I izrada grupnog kaligrafsko-slikarskog projekta –„Povelja grada Beograda"-pocasni gradjanin grada Beograda za Pitera Handkea-2015. godine


Kursevi: -Novinarski kurs u okviru Press Media centra -Napredni kurs grafickog dizajna u okviru skole "Print 93"

 

Izložba je otvorena do 21. marta 2018. godine, svakog dana od 09h do 01h. 


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru