LIKOVI

Orjen Đurić

5.9 - 15.9.2017.

LIKOVI

Datum dešavanja: 05.09.2017

Pročitano:453 puta

Mesto dešavanja: Galerija Doma omladine Komentari: 0

Grad:Beograd

Adresa: Makedonska 22

Info telefon:+381 11 324 8202

Selekcijom generički stvorenih proizvoda i materijala dobijenog industrijskom proizvodnjom, autor pronalazi inspiraciju za stvaranje nove i autentične forme. Kroz eksperiment on gradi takvu celinu koja manipuliše zakonitostima formiranja vizuelnih predstava i time stvara novu morfologiju. U određenom pogledu autor se poigrava sa našom percepcijom utičući na sam način rađanja karaktera u umu posmatrača. Sve ono što smo prepoznali i videli posmatrajući ove radove je zapravo rezultat identifikacije nečeg vrlo ličnog a istovremeno i potpuno stranog u nama samima, dok svaki rad predstavlja izazov za stvaranje jednog novog sveta koji je nalik postojecem ali ujedno i nije jedna njegova verzija.


„Likovi" predstavljaju rezultat autorovog istraživanja na temu sinteze. U zamenu za bavljenje pitanjem smisla, autor radije uspešno evocira pitanja o tome „Ko i šta smo zapravo mi" služeći se unverzalnim jezikom. Na granici između čoveka i bića se nalaze one konture koje su nosioci karakternih osobina, a istovremeno i svojstava prirode čije je čovek samo jedan deo.

Orjen Đurić, rođen u Zagrebu 1987 godine. Diplomirao na fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2012 godine, animaciju. Autor mnogobrojnih grafita i murala u Beogradu i regionu. Živi i stvara u Beogradu.


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru