Leta pre neta

17. 11. do 1. 3. 2022.

Leta pre neta

Datum dešavanja: 17.11.2022

Pročitano:1249 puta

Mesto dešavanja: Muzej nauke i tehnike BeogradKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Skenderbegova 51

Info telefon:+381 11 3037 850; +381 11 3037 950

"Leta pre neta", prva izložba Muzeja nauke i tehnike prevashodno namenjena deci, svečano će biti otvorena u četvrtak, 17. novembra 2022. godine, u 18 časova, u Galeriji 51, Muzeja nauke i tehnike.


Autorke izložbe su kustoskinje Muzeja nauke i tehnike: Mirjana Babić, Milena Vrzić Bešić, Milena Vidosavljević i Tamara Tešević.

Ideja ove izložbe je da se najmlađoj publici približi duh vremena pre interneta i značaj tehničkih uređaja koji su nekada bili u svakodnevnoj upotrebi, a deca ih danas najčešće koriste putem aplikacija na mobilnom telefonu.

Naša najmlađa publika će na izložbi prvi put biti u prilici da se susretne sa pojedinim tehničkim uređajima, dok će se njihovi stariji članovi porodice na momenat vratiti u prošlost i prisetiti se kako su izgledala leta pre interneta.

Izložba ima praktični, edukativni i zabavni karakter.


Postavka je podeljena na dve vremenske zone: "Ovako je nekada bilo" i "Ovako je počelo", kao i šest tematskih stanica: "Piši-briši", "Kada moje uši čuju", "Ptičica", "Halo, ko je", "Zabava u kutiji" i "Ringeraja".
Na kraju postavke je stanica" Surf bez daske", u sklopu koje se sve pomenute stanice objedinjuju u samo jednom predmetu.
Na svakoj od navedenih stanica nalaze se interaktivni eksponati, pa će tako deca imati priliku da kucaju na pisaćoj mašini, napišu i pošalju pismo, režiraju sopstveni film, isprobaju kameru opskuru, fiksni telefon, flipere i još mnogo toga.

Tokom trajanja izložbe će biti organizovane radionice, turniri u klikerima i razna takmičenja u kojima će oni najspretniji i najmaštovitiji osvojiti brojne nagrade.

Izložba će biti otvorena do marta 2023. godine.


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru