Barutana klub Beograd

Krug

 10. 6. do 10. 7. 2022.

Krug

Datum dešavanja: 10.06.2022

Pročitano:54 puta

Mesto dešavanja: Moderna galerijaKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Strahinjića Bana 8

Moderna galerija Beograd u saradnji sa Galerijom Lazar Vozarević iz Sremske Mitrovice, u periodu od 10. juna do 10. jula 2022. godine predstaviće beogradskoj publici remek-delo Lazara Vozarevića, sliku ''Krug'', koja je preko 50 godina bila u jednoj od najznačajnjih umetničkih kolekcija na svetu, kolekciji Dejvida Rokfelera.

Pored slike koja će zauzimati dominantnu poziciju u galeriji, biće predstavljena i važna(arhivska) dokumentacija i fotografije dobijene od Fondacije Bijenala Sao Paula, Muzeja savremene Umetnosti u Beogradu, Biblioteke grada Beograda, galerije Lazar Vozarević i Ivane Stojanović, ćerke umetnika.

Izložbu prati i publikacija za koju su tekstove pisali istoričari umetnosti prof. dr Ješa Denegri, prof.dr Lidija Merenik, kustos galerije Lazar Vozarević, Marija Vuruna, viši konzervator – restaurator, Mr. Vanja Jovanović i direktor Moderne galerije Beograd, Vojislav Noveski.

Tokom trajanja izložbe ''KRUG'' Lazara Vozarevića iz kolekcije Dejvida Rokfelera, posetioci će imati priliku da čuju profesora Ješu Denegrija, jednog od autora izložbe, u okviru stručnog vođenja, koje će galerija posebno najaviti.

Radno vreme Moderne galerije Beograd je od ponedeljka do subote od 12 do 20 časova.

Beograd, Strahinjića Bana 8


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru