Pasta Ricco

Izložba fotografija Sofije Crnjanski i Martine Petrović

Sofija Crnjanski i Martina Petrović

20. 4. - 6. 5. 2017. 

Izložba fotografija Sofije Crnjanski i Martine Petrović

Datum dešavanja: 20.04.2017

Pročitano:636 puta

Mesto dešavanja: Umetnički prostor U10Komentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Kosovke Devojke 3

Autori: Sofija Crnjanski i Martina Petrović
Mesto održavanja: Umetnički prostor U10
Otvaranje izložbe: 20 april 2017. u 19h
Trajanje izložbe do: 06.05.2017.

Fotografija dodeljuje svakom momentu karakter misterije, renderujući stvarnost koja uvek sakriva više nego što otkriva. – Suzan Sontag


Posmatrajući fotografiju kao stvaranje duplikata sveta koji je uvek dramatičniji od realnosti, proizvele smo setove fotografija koje predstavljaju dokaze našeg svakodnevnog postojanja. Koristeći moć fotografije beležile smo nestajanje postojeće realnosti, pri tom je ne objašnjavajući. Ovi setovi fotografija pozivaju posmatrača da izvede sopstvene zaključke i spekulacije. Oni otvaraju pogled u svet fantazije sakriven u svakodnevnim, prolaznim, skoro neprimetnim stvarima, otkrivajući pogled u realnost koja se može činiti podnošljivom.


U ovom radu smo se bavile ispitivanjem granica fotografije, njenom pojavnošću i suštinom, kao i mogućnošću da zabeleži i ovekoveči neuhvatljivo i nestajuće. Istražujući karakteristike sećanja koje se lako izmeni i izobliči, s jedne strane smo dovodile u pitanje sposobnost fotografije da čini dokaz prošlog trenutka, a sa druge ispitivale odnos analognog i digitalnog i njihovo preplitanje u svetu umetnosti.


Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru