Izlaz u slučaju opasnosti

Markos Moreno

12.01. - 30.01.2017.

Izlaz u slučaju opasnosti

Datum dešavanja: 12.01.2017

Pročitano:742 puta

Mesto dešavanja: Institut ServantesKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Čika Ljubina 19

Info telefon:+381 11 30 34 182

Španski fotograf Markos Moreno predstaviće se beogradskoj publici izložbom fotografija „Izlaz u slučaju opasnosti“ koja će biti otvorena 12. januara u galeriji Instituta Servantes.

Svet prolazi kroz najveću humanitarnu krizu od Drugog svetskog rata. Poslednjih decenija broj prognanih iz svojih domova dostigao je najveći broj u čitavoj istoriji – 65 miliona osoba. Prema pojedinim procenama, svake godine oko 5.000 imigranata iz Afrike pokuša da pređe Gibraltarski moreuz. Reč je o samo 14,4 km koji ih razdvajaju od novog života. Tačnije, špansko-marokanska granica predstavlja najveću razliku u životnom standardu od svih granica Evropske unije.

Morenove fotografije, koje dokumentuju svu tragediju imigranata na Gibraltarskom moreuzu, obišle su svet zahvaljujući njegovom fotoaparatu i fotoreporterskom anagažovanju.

Rođen 1974. godine, Markos Moreno je dopisnik saradnik više fotografskih agencija poput AFP, Getty Images, Associated Press, dnevnog lista El País. Dobitnik je Nacionalne nagrade za novinarstvo Mingote, kao i Nacionalne nagrade za novinarstvo koje dodeljuje Državna služba bezbednosti.

Objavio je knjigu „Amen“ i sarađivao na knjizi „Put krsta u Kadizu“ koju je izdala Grupa Joly. Imao je više fotografskih izložbi posvećenih Maroku, Indiji, Svetoj nedelji, Kubi, imigrantima...

Otvaranje izložbe zakazano je za 12. januar u 19 časova. Istog dana, u 18 časova biće organizovan razgovor sa Markosom Morenom u Svečanoj sali na trećem spratu Instituta Servantes. Susret će se održati na španskom jeziku sa simultanim prevodom.

Izložba „Izlaz u slučaju opasnosti“ biće otvorena do 30. marta 2017. godine.
 


Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru