ETHNO Festival

Više autora

Festival traje od 26. do 28. septembra 2014.

ETHNO Festival

Datum dešavanja: 26.09.2014

Pročitano:1310 puta

Mesto dešavanja: Kulturni centar PančevaKomentari: 0

Grad:Pančevo

Adresa:Vojvode živojina Mišića 4

Info telefon:+381 13 332 334 / 333 131

U Pančevu se od 26. do 28. septembra u organizaciji Kulturnog centra Pančeva održava dvanaesti internacionalni world music festival Ethno.com. Festival počinje u petak, koncertom mladog tamburaškog orkestra „Neven“ M.Š. „Jovan Bandur“ iz Pančeva, a potom će od 20.30 nastupiti specijalni gosti festivala, marokansko-mađarski sastav „Čalaban“, koji neguje tradicionalnu marokansku muziku u kombinaciji sa etno uticajima Evrope i Balkana. Druge večeri publika će uživati u koncertima domaćih sastava „Moraitika“ i „Kal“, dok je poslednje večeri festivala na programu koncertna promocija novog albuma Vladimira Nikića „Veština senčenja“.


Festival prate i dva predavanja, „Globalna i totalna tranzicija: Posle muzike“ Miška Šuvakovića, koje će biti održano u petak, 26. septembra u 19 časova u Foajeu Kulturnog centra, i „World music kao kulturni fenomen“ Marije Ristivojević, zakazano za poslednje veče festivala u 19 časova. Predavanja uređuje dr Rastko Jakovljević, etnomuzikolog.


U sklopu ovogodišnjeg programa biće organizovana i promocija World music asocijacije Srbije i magazina „Etnoumlje“, i to u nedelju, 28. septembra, od 19 časova.

 


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru