DŽEZ ZA DŽ: Miljan Mitrović Kvartet

DŽEZ ZA DŽ: Miljan Mitrović Kvartet

Datum dešavanja: 14.09.2019

Pročitano:175 puta

Mesto dešavanja: Dom OmladineKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Makedonska 22

Info telefon:+381 11 3220127

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ” koji je započet 2013. godine. Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će tokom septembra imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače. Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

Džez pijanista i kompozitor Miljan Mitrović rođen je 1996. godine u Leskovcu. Muzikom se bavi od malena, najpre klasikom, a karijeru počinje 2014. godine kada odlazi u Kinu, gde stiče svoja prva iskustva kao izvođač. Svirao je širom Srbije u raznim sastavima i projektima.

Nedavno je diplomirao na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu. Trenutno priprema svoj prvi album, inspirisan tradicionalnim i modernim džezom, a publika programa “Džez za Dž” imaće ekskluzivnu priliku da premijerno čuje neke od kompozicija koje će biti objavljene naredne godine.

Sa Miljanom će nastupiti: Boris Šainović (kontrabas), Nikola Radojičić (bubanj) i Aleksandar Petrović (gitara).


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru