DOJO

DOJO

Datum dešavanja: 21.11.2019

Pročitano:209 puta

Mesto dešavanja: KnapKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Đušina 5

Dve godine od prvog izlaska na binu kao Dojo. i nešto više od godinu dana od EP izdanja "Endings", Dunja Dačić objavljuje svoj prvi studijski album "Solstice", koji je u potpunosti napravila sama - od sviranja i pevanja, preko snimanja, miksa do (post)produkcije. "Solstice" je uznemirujuća šetnja kroz različita stanja, borbe, uspone i padove, koja na kraju uspeva da nas dovede do nade, tog tanušnog zraka svetlosti koji se probija kroz slojeve teskobe i crnila, nade koja čini da život bude najvrednije ostvarenje ove planete.
Zamislite jednu scenu u filmu maestra Hajaoa Mijazakija, u kojoj na ivici šume, tamo gde se sastaju dan i noć, jesen i zima, dobro i zlo, sede i razgovaraju animirani likovi koji bi u nekom drugom, paganskom, svetu mogli da budu Rjuiči Sakamoto, Kejt Buš
i Tom Jork. I tako njih troje sede, tog specijalnog dana - solsticija, kada je najduža noć u godini i kada se sunce ponovo rađa, i pričaju o tome kako pobediti strahove, kako se izboriti sa depresijom, kako prihvatiti svoje dijagnoze i kako živeti život, po svojim pravilima i po svaku cenu.


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru