Dani savremenog švedskog filma

7. 6. - 10. 6. 2016.

Dani savremenog švedskog filma

Datum dešavanja: 07.06.2016

Pročitano:771 puta

Mesto dešavanja: ParobrodKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Kapetan Mišina 6a

Info telefon:+381 11 4142163

Organizacija Skandinavski kutak i UK Parobrod organizuju manifestaciju "Dani savremenog švedskog filma" koja će se održati u bioskopu u UK Parobrod od 7. do 10. juna. 

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom i uz podršku ambasade Švedske u Beogradu i Švedskog instituta.

Milica Nikolić, inicijatorka manifestacije i predsednica organizacije Skandinavski kutak je najavila da će ova manifestacija u formi filmskog karavana, dobiti priliku da obiđe još nekoliko kulturnih centara u drugim gradovima Srbije.

Dane će otvoriti film „Stokholmske priče“, Karin Falen, drama koja prati živote petoro ljudi čiji se životni putevi ukrštaju tokom 5
kišnih dana u novembru. U sredu u 19h nas očekuje film „Ponovni susret“, drama bazirana na autobiografskim elementima, rediteljke Ane Odel. Film se bavi temom vršnjačkog nasilja i uznemiravanja i postavlja pitanje da li su za vršnjačko nasilje odgovorna samo deca?


Četvrtak je rezervisan za urnebesnu komediju snimljenu po istoimenoj knjizi, “Stogodišnjak koji je iskočio kroz prozor i nestao”. Režiju za ovaj film potpisuje Feliks Herngren (Felix Herngren). U pitanju je životna priča čoveka koji na dan svog stotog rođendana odlučuje da prekine svoje mirne dane u staračkom domu i započinje novu avanturu sa neverovatnim obrtima. Manifestaciju zatvara film „Ne žali za mnom“ u režiji Monsa Morlinda i Bjerna Steina (Måns Mårlind, Björn Stein.) Film je posvećen jednom od najpoznatijih švedskih muzičara svih vremena, Hokanu Holstremu (Håkan Hållström). Organizatori manifestacije obećavaju da ćete se uz ovaj film zaljubiti u Geteborg i muziku ovog sjajnog izvođača.

Milena Kuzmanović, direktorka UK Parobroda je izuzetno zadovoljna što je upravo njihova institucija domaćin ovakve manifestacije. 

 

"Saradnja sa organizacijom Skandinavski kutak odvija se na obostrano zadovoljstvo već 18 meseci. Iskreno želim i nadam se da će Dani savremenog švedskog filma prerasti u tradicionalnu manifestaciju, koja će u našem bioskopu okupljati veliki broj ljubitelja skandinavskog filma."

Filmovi će biti prikazani u dva termina, premijernom (19h) i repriznom (17h sledećeg dana). Karte za filmske projekcije su besplatne, ali je broj ograničen, te je neophodno da svoje primerke preuzmete na vreme. Karte će moći besplatno da se preuzmu od 6. juna na recepciji UK Parobrod.

Kompletan program manifestacije možete pogledati na http://www.skandinavskikutak.org.


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru