Cinema Now

26. 10. - 28. 10. 2019.

Cinema Now

Datum dešavanja: 26.10.2019

Pročitano:399 puta

Mesto dešavanja: Novi SadKomentari: 0

Udruženje Cinema City predstavlja svoj novi format događaja - dvodnevni pop-up festival #CinemaNow - 26. i 27. oktobra ove godine, u prostoru kulturne stanice #Svilara u Novom Sadu.

Naziv Cinema Now oslanja se na istoimenu kampanju koju je Udruženje Cinema City realizovalo pre par godina i koja je imala za cij da skrene pažnju na novu generaciju filmmejkera u Srbiji, koju smo mi tada prepoznali kao najznačajniji i najpotentniji segment filmskog stvaralaštva kod nas. Danas upravo ovi autori čine okosnicu domaće kinematografije. Oni jesu film danas u Srbiji! Zajedno sa svojim kolegama iz regiona ta nova generacija autora stvara fimove koji govore o vremenu u kom danas živimo.

SELEKCIJA FILMOVA na Cinema Now obuhvatiće najzanimljivije filmove autora mlađe generacije iz regiona: Srbija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Slovenija...

MUZIČKI PROGRAM festivala već je najavljen, 26. oktobra dolaze nam E-Play i Fran Palermo, a 27. Repetitor.

FILMSKI PROGRAM Za sada su najavljeni filmovi Ti imaš noć, Teret, Aleksi i Zemlja meda, a uskoro slede i druge najave filmskog programa.

ULAZ SE NEĆE NAPPLAĆIVATI a za najatraktivnije projekcije filmova biće moguće rezervisti mesto unapred da bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu.

VEĆINA AUTORA FILMOVA BIĆE NAŠI GOSTI tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Cinema Now po dizajnu najviše podseća na izdanja Cinema City festivala održana u 2015. i 2016. u Kineskoj četvrti. Reč je o spoju dobre muzike, dobrih filmova i atraktivnog, nekada industrijskog, prostora koji sada isčitavamo kao zonu kulture. Koristićemo sve segmente kulturne stanice Svilara: plato ispred KS, galerije, prostore na spratu.

Zamislili smo 4 prostorne zone na kojima će paralelno biti emitovani filmovi i jednu veliku koncertnu binu na platou ispred Svilare.

Programi će počinjati u popodnevnim časovima, a u okviru događaja u ponudi će biti i piće i hrana za one koji žele da čitav dan i veče provedu na lokaciji.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru