Boston 168 LIVE

presented by TRIII

Boston 168 LIVE

Datum dešavanja: 09.12.2017

Pročitano:1200 puta

Mesto dešavanja: DrugstoreKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Bulevar Despota Stefana 115

Info telefon:+381 63 8287928

Kao u Detroitu pre skoro pola veka, grad Torino na severu Italije poslednje dve decenije prolazi kroz društveno socijalnu metamorfozu. Promene su bile iznenadne i izazovne za kontekst u kome stasava torinska omladina. U traganju za smislom i u nameri da definišu sopstveno određenje, razne generacije privučene underground supkulturom, otkrivaju napuštene fabrike i magacine i prilagođavaju ih klupskoj muzičkoj kulturi. Sirovi zvuk fabričkih mašina zamenjen je sirovim tehno frekvencijama.

Iz takve sredine, u beogradski tehno hram Drugstore Beograd nam dolazi mlad, dinamičan, internacionalno priznat duo, Boston 168, projekat koji čine Sergio Pace i Vincenzo Ferramosca.

Sergio i Vincenzo su dugogodišnji prijatelji koji su nakon nekoliko godina samostalnih karijera zaključili da ih više inspiriše zajednički rad. Kreativni impuls i teritorija na kojoj se ovaj dvojac muzički kreće pripada žanru acid tehna, koji neprestano inoviraju novi zvucima i semplovima kombinujući ih sa eksperimentom na polju aranžmana tehno muzike, uglavnom uz korišćenje analogne muzičke elektronske opreme i instrumenata.

2010. godine, osnovali su izdavačku kuću "Old and Young" , kroz koju plasiraju muzičke radove koji su proizvod starih klupskih muzičkih postulata, ali u kombinaciji sa savremenim doživljajem elektronskog tehno zvuka.

U svom radu, kao i na live nastupima koriste i legendarne stare analogne mašine Roland, Korg, Moog. Iza sebe imaju desetine muzičkih izdanja, od kojih neke na etiketama Enemy, Involve, Oddeven, Attic.


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru