Blistavo poput kraja sveta

Clement Bedel

17. 12. do 26. 2. 2023.

Blistavo poput kraja sveta

Datum dešavanja: 17.12.2022

Pročitano:540 puta

Mesto dešavanja: Galerija HestiaKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Topličin venac 14/9

Izložbu ''Blistvo poput kraja sveta'' čine slike, rađene u tehnici ulja na platnu, intenzivnog kolorita. Klemon Bedel kroz svoju umetnost podseća da živimo u nemogućoj sadašnjosti - u prelomljenom dobu, u svetu zaposednutom pretnjom izumiranja. Njegove slike nude vibrantne scene više od ljudskih težnji da ostanemo živi. Pomeranja koje prikazuje su šapat brojnih prošlosti i onoga što tek dolazi. Posmatrano kroz prizmu njegovih platana - svet je mnogo puta pre već dostigao smak. 

 

Klemon Bedel (Clement Bedel, 1993.) je umetnik koji dolazi iz francuskog grada Miluz. Završio je master studije na Ecole Nationale Superieure d'Art de Nanci 2017. godine. Klemon je i od 2016. do 2020. godine živeo i radio u Beogradu. Tokom boravka u Srbiji razvio je i snažnu vezanost za estetiku i suštinu brutalističke arhitekture.

On se gotovo isključivo bavi slikarstvom, sklapajući hibridne elemente u pokušaju da dotakne taj bezvremenski trenutak smirenosti, punoće i tišine odmah nakon kraja, a odatle i budućnost ne tako izgubljenu, već nanovo rođenu uz prisustvo organskih oblika izvedenih iz prirode.


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru