Pasta Ricco

Belgrade Photo Month: Icons of Motion

Sabine Hauswirth

18. 4. do 2. 5. 2017. 

Belgrade Photo Month: Icons of Motion

Datum dešavanja: 18.04.2017

Pročitano:551 puta

Mesto dešavanja: Radisson Blu Old Mill HotelKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Bulevar vojvode Mišića

Izložba: Icons of Motion
Autor: Sabine Hauswirth
Mesto održavanja: Radisson Blu Old Mill Hotel
Otvaranje izložbe: 18 april 2017. u 17 i 30h
Trajanje izložbe do: 02.05.2017

Težeći za transdisciplinarnom saradnjom zasnovanom na razmeni, koja ide izvan granica žanra, fotografkinja Sabine Hauswirth portretiše protagoniste savremenog performansa i kulturne scene preko krovova Beča.


„Icons of Motion“ je naslov serije forografija savremene scene performansa u Beču i prikazuje kulturne aktere na bečkim krovovima. Snimci otkrivaju pojedince koji sami sebi postavljaju pozornicu, dopuštajući da istovremeno nastanu ikone umetnosti.


Baš kao što krovni pejzaži predstavljaju znak i potpis svojim siluetama, ekspresivna lica protagonista i njihov samosvesni mir odražavaju kreativne elemente grada. Izgradnja i arhitektura svake zgrade je je idiosinkratični element u specifičnoj silueti Beča, individualna kao što su tela ljudi. Krovovi pružaju uvid i perspektive za vizuelni ugao foto-aparata, predstavljajući pojedince kao znamenitost od vitalnog značaja.


Beograd je, kao i Beč, živopisna metropola koja raste, a među njihovim umetničkim scenama uveliko postoji razmena. “Ikone pokreta” bile su deo meseca fotografije (“Monat der Fotografie”) u Beču u novembru 2016. Internacionalno prepoznata umetnica Sabine Hauswirth premijerno predstavlja svoje radove u Beogradu.

 

Biografija: Sabine Hauswirth, rođena 1963 u Beču je internacionalno aktivna fotografkinja, čiji su radovi predstavljeni u muzejskim i privatnim zbirkama. Njen umetnički portfolio sadrži višeslojne portrete izuzetnih ličnosti. Između ostalih, Sabine Hauswirth portretisala je druge umetnike kao što su David Bowie, Mario Vargas Llosa, Dennis Hopper, Christian Ludwig Attersee, Friederike Mayröcker, Harri Stojka, Jude Law, Hermann Nitsch, Nicholas Ofcarek ili Christine Nöstlinger.

Sabine Hauswirth živi i radi u Beču.


Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru