ALTERNATIVE FILM/VIDEO FESTIVAL 2016

ALTERNATIVE FILM/VIDEO FESTIVAL 2016

Datum dešavanja: 07.12.2016

Pročitano:1281 puta

Mesto dešavanja: Dom kulture Studentski gradKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Bulevar Zorana Đinđića 179

Info telefon:+381 11 2691442

I ove godine na Alternative Film/Video festivalu biće prikazana najnovija svetska produkcija eksperimentalnog filma i videa. O filmovima koji će postati deo buduće Liste značajnih ostvarenja festivala odlučivaće žiri u sastavu: Marina Gržinić, Eve Heler (Eve Heller) i Peter Čerkaski (Peter Tscherkassky), poznati trio umetnika iz Austrije. Pored rada u žiriju, autori će prikazati izbor svojih video i filmskih radova.

Među brojnim pratećim dešavanjima izdvajamo program o holandskim eksperimentalnim filmovima u periodu između 1960. i 1990. godine, pod nazivom Holland Revisited, uz prisustvo Simone Monice (Simona Monizza), kuratorke filmskih programa, nekada Filmskog instituta, a odnedavno novog Filmskog muzeja EYE u Amsterdamu. Ovaj program je realizovan uz pomoć holandske ambasade u Beogradu.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i Austrijski kulturni forum u Beogradu.


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru