51. BEMUS

06. 10. - 19. 10. 2019.

51. BEMUS

Datum dešavanja: 06.10.2019

Pročitano:195 puta

Mesto dešavanja: Više lokacijaKomentari: 0

Grad:Beograd

Ovogodišnji 51. BEMUS biće održan na nekoliko popularnih lokacija u Beogradu od 6. do 19. oktobra 2019. godine.

Pod sloganom „Klasika danas više nego ikad!„, na Beogradskim muzičkim svečanostima pevaće jedna od najvećih operskih diva današnjice, sopran Anđela Georgiju. Tu su i legende Duško Gojković i Stjepko Gut, naš flautski doajen Ljubiša Jovanović, engleski vokalni ansambl The Queen’s Six, čuvena violončelistkinja Natali Klajn, verovatno najveći virtuoz današnjice na baroknoj violini Dmitrij Sinkovski.

Publika će moći da čuje novo kinesko pijanističko čudo Niua Niua, hor RTS-a koji će uz Zbor HRT-a izvesti „Svenoćno bdenje“ Rahmanjinova.

– U selekciji 51. BEMUS-a svaki od odabranih koncerata predstavlja nesvakidašnju priliku za najviše muzičke domete i predviđa superiorni kvalitet. Može se reći da bi svaki nastup bio ukras bilo kog prestižnog svetskog festivala. Naš identitet i tradiciju čuvamo „Saborom u pet slika„, najbolji mladi umetnici ponovo imaju svoje veče, zajedno proslavljamo i 150 godina Narodnog pozorišta sa Konjovićevom „Koštanom“. Na kraju, po atraktivnosti, čak i za publiku koja inače ne posećuje često koncerte umetničke muzike, posebno se na ovogodišnjem BEMUS-u izdvaja nastup planetarne muzičke zvezde, violinistkinje Vanese Mej – najavljuje umetnički direktor festivala, Bojan Suđić.

Ulaznice za festival su u prodaji, a mogu da se kupe preko mreže Ticket Vision i na blagajnama dvorana u skladu sa njihovim redovnim radnim vremenom (Sava centar, Kolarac, Kombank dvorana).


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru