Reggae Utorak

Papak Bass (MKD), Mojsije Jawara Crni, Gogah & Eliohh

 Reggae Utorak

Datum dešavanja: 17.12.2019

Pročitano:236 puta

Mesto dešavanja: Klub DrumKomentari: 0

Grad:Beograd

Adresa:Zmaj Jovina 4

Svakog utorka u klubu Drum Reggae veče! 17. decembra, već prepoznatljiva lica utorkom Eliohh i Mojsije Jawara Crni, u goste vam dovode DJ-a iz Makedonije - Papak Bass Selecta i devojku iz kraja - Gogah Selectress. Ovog puta su vam pripremili B2B sessions koje počinju od ranog posle podneva, za sve one koji rade, a voleli bi da zađuskaju i zaborave da je utorak zla sestra ponedeljka. Reggae se vrti do kasno u noć, za sve one kojima nije dosta i kojima pivo ide kao voda. Krećemo od B2B Eliohh i Gogah Selectress, pa B2B Papak Bass Selecta i Mojsije Jawara Crni, pa sve tako u krug. Upad free!

 

Nešto više o izvođačima:

 

Dejan Dojevski (a.k.a. Papak Bass) je basista, autor i selektor reggae muzike koju sluša od malih nogu. Početkom 2000-ih počeo je da uči i svira bas gitaru, a 2007. postaje jedan od osnivača i aktivni član reggae benda Conquering Lion. Kao deo ovog benda, bio je koautor muzike za sva 4 albuma benda (poslednji je objavljen u New Jersey-u za američku izdavačku kuću Locksmith Records). Izveo je preko 200 živih nastupa širom Evrope i Balkana od kojih su najistaknutiji nastupi sa Manu Chaom, Gentlemanom i Ras Zacharrijem. Kasnije u svojoj muzičkoj karijeri, tačnije 2012., pridružuje se alternativnom rok bendu Skyrise, koji je 2014. izdao album To Unknown. Od početka 2019. godine aktivan je kao Dj i selektor, sa posebnim naglaskom na reggae muziku, putem koje promoviše rastafarijanski stil života.

 

Eliohh je DJ, selektor i mashup producent iz Brazila. Posle mnogobrojnih nastupa u Urugvaju, Senegalu i Kanadi rame uz rame sa Diamond J iz X-Ecutioners i dancehall DJ-a Guille, proteklih nekoliko godina nastupao je na značajnim festivalima na Balkanu i lokalnim mestima po Srbiji uz Mexican Stepper (MEX), Rasta Altitude Sound ft. Vibration Addict Sound System (HR), Mental Freedom (BiH), Sepia (UK), Rafael Aragon (FR) itd. Ove godine briljirao je na Nisville Jazz Festival, Exit Festival, Natural Mystic i Forestation festivalima. Odrastajući u različitim zemljama širom sveta, njegova misija je uvek bila da muzikom premosti kulturne barijere i poveže mlade oko muzike kojom se bavi. Njegovi DJ setovi sadrže elemente hip-hopa 90-ih, reggae, dub, steppas, jungle i bass muziku. Mojsije Jawara Crni, zaljubljenik u roots reggae, svoju karijeru započinje nastupajući na lokalnim mestima u Srbiji uz Jahmessenjah sound system i White Squall Sound. Svojom originalnom pojavom, harizmom i pozitivnim duhom definitivno predstavlja rasta kulturu mladih u Srbiji. Podrška stiže i od DJ ElioH te obojica postaju jedni od headlinera Reggae Utorka u klubu Drum - Belgrade Underground Society šireći poruke mira, tolerancije, slobode, ljubavi i saradnje!

 

Gogah Selectress je devojka iza zavese reggae scene, podrška putem društvenih mreža, često zadužena za dogovore i pregovora, most među različitim muzičarima, i pre svega uživalac reggae muzike, žurki, festivala i dobrog piva. Reggae muziku šmrče od slavne Akademije pa do danas, kada postaje opasna po život napadima "lajkuj mi Reggae Serbia stranicu" i "klikni attend". U Dj-ingu se oprobala 2011. kad je reggae bio sredom u Guerilla Pubu, a posle se tu i tamo provlačila uz nastupe sa Match Point SS, Igooman MC i Elioh. Njeni setovi sadrže reggae iz naftalina, ali i novi roots i vrtiguz koji vrlo rado pušta. Upozorenje: ne dajte joj mikrofon!


Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Najavi dešavanje

Kontakt osoba

Napomena: Redakcija zadržava pravo odabira događaja koji će se objaviti u kalendaru