Barutana opening 13.05. // Green Love Festival season closing 14.05.

Katarina Vlasak - Pro Rejverka,
21 Maj 2016, 10:21
Komentara1
Pročitano:3032 puta

Ahhhh ta Barutana… Generalno me za Barutanu vezuju isključivo prelepe emocije i ona je trenutno jedina lokacija na koju bukvalno svaki put idem sa nekom posebnom unutrašnjom radošću. Nikada neću zaboraviti ni te početke 2000tih dok sam još bila mlada rejverka ali isto tako ni taj specijalni momenat kada je posle oko 10 godina ponovo otvorena, proleća 2014. Ovosezonsko veliko otvaranje omiljene nam letnje pozornice, najavljeno je nešto više od dve nedelje unapred i to sa bukingom ni manje ni više nego Dubfire-om koji je trenutno jako veliko ime na svetskoj elektronskoj muzičkoj sceni a ima i dva veoma velika razloga koja to pokrivaju. Prvo, slavi deceniju rada pod imenom Dubfire i drugo, jedan je od oficijalnih ambasadora novog mixera Model 1 koji je Richie Hawtin upravo izbacio na tržište.


Uoči samog događaja, bila je velika tenzija oko kiše, da li će ili neće, zvala sam hidrometeorološki zavod, čak 2 puta, gde su mi rekli da tokom noći sto posto neće biti kiše, tako da što se mene tiče žurka će u najavi biti top. Koliko god da sam želela da stignem oko 12, na kraju sam stigla oko pola 1 i kako sam ušla, Barutana je bila skoro puna. Novitet prostora bila je izdignuta konstrukcija duž naspramnog zida stejdža na kome se nalazio VIP. Meni je to skroz izgledalo OK, niti guši prostor niti oduzima mesta, ne remeti uobičajenu postavku na kakvu smo navikli, a opet, koliko vidim iz cele zimske sezone VIP karte su baš ušle u modu, tako da, verujem da je i na ovoj lokaciji taj specijalni deo postao preko potreban. Oko tih mojih prvih sat vremena slušala sam momke iz 031 Republic (Luka Vuković b2b Ivan Radujević) čiju muziku inače volim. Momci stvarno odlično voze taj svoj masniji groovy tech hous i techno zvuk a ovaj intro set za Dubfire-a nesumljivo su odlično odradili. Uvek bih naglasila da su intro setovi jedni od najtežih setova, a pogotovo kada radite za neko tako veliko ime, treba naći pravu meru ritma i izbora samih traka.

 


 

Dubfire je krenuo u svom poznatom minimal techno sporijem ritmu koji je za mene iskreno bio savršen ali se većini publike nije dopalo jer su svi došli na ovaj događaj više da bi ozbiljno zarejvovali nego da se klate uz, bez obzira što su jako kavlitetni, za njih su svakako mnogo spori ritmovi. Kako se na binu po zahtevu ove svetske zvezde i ekipe koja je sa njim došla, popelo 5 -6 devojaka, koje ne znam ni odakle su ni odakle mogu da ih poznaju...došlo je do promene. Devojke su svakako doprinele zahuktavanju atmosfere ali verujem da je i iskusni Ali prepoznao da naša publika traži malo jače, tvrđe i brže ritmove pa se lagano šaltao u tom pravcu. U masi je bilo super, jedva sam se provlačila tokom par puta kada sam nešto šetkala i ljudi su se stvarno dobro zabavljali kako na dance floor-u tako i u vip-u. Negde oko pola 4 mladi Ilija Đoković prišao je DJ pultu kako bi se namestio jer po time table-u on je bio na redu da pušta, ali Dubfire je izrazio želju da nastavi svoj set i kako to inače ide u tim situacijama, takva želja svakog gostujućeg artista a kamoli ovako velikog svetskog imena, bez razmišljanja mora da se usliši...


Ostatak možete pročitati na sajtu naše blogerke:

http://katkaos.com/barutana-opening-13-05-green-love-festival-season-closing-14-05/

Komentara (1)
Napiši komentar
Larvik Håndballklubb
02.02.2017 22:18
its nice belgrade underground clab...djs belgrade are best...super clabing mode


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :